The Българо-Китайска Търговско-промишлена палaта DiariesП.П. За основа на този монолог са използвани части от “Капиталът” на Карл Маркс. Една книга, която би било добре всеки да прочете.

Заедно – вие не сте конкуренти, вие сте хора с общи цели, общи ценности, общо бъдеще, затова и борбата ви е обща. Само заедно можете да строшите оковите на капитализма и да извоювате правата си. Не се страхувайте да заплашвате, така както вас ви заплашват. Стачкувайте, саботирайте работата, когато се чувствате експлоатирани, търсете връзка със синдикални структури, станете част от тях, сами ги създавайте. Борете се, вашата сила е във вашето обединение.

Приятно е да видиш как осъзнават, че щом работят за заплата, щом са продали труда си, те са се продали в робство и винаги ще бъдат изложени на нашите прищевки, и как, въпреки това, биха дали мило и драго, само и само да се докопат отново до предишното жалко, но сигурно положение.

Другари! Нима вярвате, че е възможно всички да живеят нормално, когато единствената цел е да се трупат печалби за сметка на някой друг? Когато стремежът е да се печели все повече и повече за нечия чужда сметка? Стремежът към печалба е стремеж към ограбване, към използване на чуждото за собствено удоволствие и наслади. Днес печалбите са съсредоточени в малко на брой хора – намирате ли това за справедливо?

Ние се отказваме да ползваме собствения си мозък. Ползваме го по-скоро като склад за данни, отколкото като машина за анализиране на данни. На всички би трябвало да ви е ясно, че зад готово смлените заключения и оценки на дадена ситуация, които масмедиите ни предлагат, стоят огромни финансови средства и специализирани групи, които ги изготвят, така че да са лесно разбираеми и най-вече привлекателни за обществото, и то без съпротива да ги припознае като свои собствени.

Да не виждаш, че те дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Страшна ли е революцията? Да страшна е! Особено тогава, когато е назрял момента тя да се състои. Но кога идва този момент – Тогава когато не можете да различите управляващите от мафията. Тогава, когато тези които са призвани да въздават правосъдие извършват престъпления. Тогава, когато законите се прилагат съобразно тежестта на кесията, а не съобразно тежестта на прегрешението. Тогава, когато затворите са пълни с кокошкари, а улиците с мафиоти. Тогава, когато на народа се казва, че не разбира, че не е компетентен, че не знае какво иска и затова само трябва да слуша и да изпълнява. Тогава когато интересите на обществото, са поставени в подчинение на интересите на парите. Тогава когато работодателите четат законите така, както дявола чете евангелието.

Промяната започна да се усеща първо там, където бяха струпани най-много пари. Именно тези държави, които се славеха със своето богатство, усетиха първи неговата кончина. Залезът на Капитала вещаеше сбъдването на Утопията, но слепците виждаха само това, което бедното им въображение покриваше с булото на невежеството. Те пребиваваха в мъглата на манипулираното си мислене и се опияняваха от собствения си ужас. Те не разбираха, че Парите губеха своя смисъл, защото трудът им ставаше ненужен.

Това е една огромна лъжа. Не е нужно да работите за жълти стотинки, за да просперирате, това е невъзможно, това е противоречие. По-скоро някой иска да ви продаде като роби. Ако работодателят ви иска да е конкурентоспособен, той трябва да реинвестира печалбата си в нови технологии и в обучение на персонала, а не в хотели, палати, коли и любовници. Ако държавниците искат да развиват икономиката, трябва да инвестират в образование, образование и пак образование, в развитието на модерни технологии.

Страшна ли е Революцията? Да, страшна е! Страшна е за властта престъпила границите на чувството за справедливост у собственият си народ. Не вярвайте на тези, които искат да ви управляват. Не вярвайте на тези които искат да им делегирате правото да определят как да учите и възпитавате децата си, при какви условия да се трудите, как да търгувате с плодовете на труда си, как да продавате уменията си, какви ценности да изповядвате, кое е полезно за вас и за бъдещето на децата ви? Не вярвайте! Съзнавате ли каква огромна власт предоставяте в ръцете на тези хора, които дават мило и драго, само и само да ги изберете да ви управляват?

Нима е нормално, правителството срещу което протестирате да приема закони които да ви казват как, докъде и колко време можете да протестирате? Нима е нормално да бъдете обявен за престъпник, задържан и осъден, затова, че сте протестирали срещу престъпните практики на самите управляващи политически и бизнес елити, същите които са приели законите как да протестирате?

Новите технологии предоставиха в ръцете на хората цялото време на техния живот и те можеха да го използват така, както им е угодно. Машините с изкуствен интелект заеха мястото на човека в сферата на труда. Машини, които можеха да се поддържат взаимно. Машините заеха мястото на робите в пъзела на осъществяването на Утопията и затова върху тях легна названието Роботи. Роботите убиха Парите, стъпкаха Капитала и дариха Свободата на хората.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият. Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени.

Да не забравяме и факта, че по света всеки ден гърми по една ядрена централа и нищо не може да гарантира, че утре няма да гръмне и вашата, затова ви призовавам в най-скоро време да затворите и Козлодуй. Аз подкрепям думите на вашият президент относно методите за компенсиране недостига на енергия от спирането на атомните ви проекти чрез саниране и енергийна ефективност и вярвам, както се изрази той, че вие можете да наблегнете на възобновяемите източници на енергия, като си поставите соларни клетки на терасите get more info и ги захранвате с блясъка в очите си, както и ветрогенератори, които да захранвате с вятъра в главите ви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *